Pedalier de recuperare medicala PD 01

Pedalier de recuperare medicala PD 01
Pedalier de recuperare medicala PD 01

Pedalierul de recuperare medicala PD 01 este un dispozitiv ideal pentru antrenamentul de recuperare a membrelor inferioare si a celor superioare , recomandat persoanelor care au suferit accidente sau evenimente neurologice , contribuind la tonifierea musculaturii si a articulatiilor. Aceasta bicicleta permite efectuarea de exercitii de gimnastica pasiva.

Pedalierul de recuperare este realizat din otel vopsit si este prevazut cu picioare de cauciuc antialunecare. Pedalele dispun de curele de siguranta ajustabile pentru a fixa labele picioarelor in timpul exercitiilor. In partea superioara a pedalierului este pozitionat un surub de reglaj cu ajutorul caruia se dozeaza efortul depus de utilizator.

Pedalierul se poate aseza pe podea pentru a fi utilizat in procesul de reabilitare a membrelor inferioare , fiind usor de folosit in timp ce pacientul sta asezat pe un scaun , pat sau fotoliu rulant. In cazul utilizarii pentru recuperarea sau imbunatatirea partii superioare a corpului ( bratelor ) , dispozitivul se va aseza pe o masa .

Se recomanda utilizarea in cazul afectiunii membrelor superioare ( periartrita scapulohumelara , artroza umarului , sindromul umar-mana ) sau a mebrelor inferioare ( coxartroza , gonartroza ).

Caracteristicile tehnice ale pedalierului de recuperare medicala PD 01 :

- tip : mecanic

- inaltime : 32 cm.

- latime : 36 cm.

- lungime : 45 cm

- greutate proprie : 2,7 Kg.