Orteză de genunchi mobilă Cod: SRT 317

Orteză de genunchi mobilă Cod: SRT 317
Orteză de genunchi mobilă Cod: SRT 317

Indicaţii
Se utilizează în caz de entorse, luxaţii, după fracturi consolidate, instabilitatea laterală a articulaţiei genunchiului, procese inflamatorii, ruptură de ligament încrucişat anterior. Se recomandă atât ca tratament ortopedic cât şi postoperator.

Descriere
Orteză tip manşon, realizată din material textil, prevăzută cu:

• 4 atele metalice tip arc, câte 2 pe fiecare parte

• suport patelar

• o bandă elastică, încrucişată peste suportul patelar (fixată diferit spre exterior, pentru stânga şi dreapta).

Lungime: 29 cm.
Orteza este un suport pentru articulaţia genunchiului, cele 2 atele metalice tip arc pentru fiecare parte asigurând stabilitate şi siguranţă la utilizare.
Datorită formei sale tubulare, tip manşon, nu se recomandă a fi utilizată în cazul unui genunchi cu edem şi tumefacţie majoră.

Compoziţie
Neopren acoperit pe ambele părţi cu material textil, poliester 100%.
Material textil elastic: poliester - 58%, cauciuc – 42%.

Proprietăţile materialului

• Structura celulară microporoasă a neoprenului, cu proprietăţi excelente de absorbţie a șocului și păstrare a căldurii, asigură protecţie termică perfectă. Efectele termice contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine și relaxarea musculaturii.

• Datorită texturii elastice a materialului, produsele din neopren fixează și protejează zonele pe care le acoperă, conferindu-le flexibilitate. Fără să limiteze mișcările articulaţiilor și a mușchilor, neoprenul asigură o distribuire uniformă a presiunii în timpul mișcării.