Carje cu sprijin subaxilar SX 02 M

Carje cu sprijin subaxilar SX 02 M
Carje cu sprijin subaxilar SX 02 M

Carjele cu sprijin subaxilar SX  02 M sunt destinate pacientilor avand o inaltime medie de 1,60 – 1,80 m. Se pot utiliza atat in interiorul locuintei , cat si in afara , asigurand utilizatorului un inalt grad de siguranta , reducand sarcina de pe picioare prin transferarea greutatii corporale pe partea superioara a trunchiului si in brate .

Carjele cu sprijin subaxilar sunt fabricate din aluminiu , avand o greutate proprie de numai 0,800 g.

Sprijinul subaxilar se face pe o platforma din burete poliuretanic avand un mare grad de rezistenta la uzura . Carja subaxilara este prevazuta cu un amortizor (puffer) din cauciuc cu aderenta foarte mare la nivelul solului si care se poate inlocui , utilizarea acestuia in conditiile in care prezinta un grad ridicat de uzura putand provoca instabilitate .

Modelul este ajustabil in functie de inaltimea utilizatorului. Pentru a se putea efectua un reglaj corect al carjei in functie de inaltimea dorita , este necesara atat ajustarea lungimii carjei , cat si repozitionarea manerului de sprijin , dupa cum urmeaza : tija reglabila dispune de 9 trepte de reglare a inaltimii carjei , distanta intre orificii fiind de 2,5 cm. Reglajul in inaltime al carjei se face prin apasarea simultana a celor 2 butoane aflate in partea inferioara si pozitionarea lor intr-unul dintre cele 9 orificii , in functie de inaltimea dorita . Manerului de sprijin al palmei dispune de 5 trepte de reglare a distantei dintre subrat si mana , distanta intre orificii fiind de 3 cm. Reglajul se efectueaza prin desurubarea piulitei tip “fluture” aflata in lateral si pozitionarea manerului in dreptul incheieturii utilizatorul , aflat in pozitie verticala si avand carja sprijinita de corp .

Va rugam sa acordati atentie verificarii periodice a amortizorului (puferul) de cauciuc al carjei subaxilare, intrucat, in timp , urmare utilizarii indelungate , acesta se poate uza , ceea ce va duce la pierderea partiala a gradului de aderenta . In masura in care amortizorul prezinta un mare grad de uzura , este recomandata inlocuirea acestuia cu unul nou.

Carjele cu sprijin subaxilar SX 02 M se pot folosi atat individual , dar si in pereche , in situatia in care utilizatorul dispune de interdictia medicala de a se sprijini pe piciorul accidentat.

Comercializarea produsului se face la pereche ( 2 bucati ) .

Caracteristici tehnice ale carjelor cu sprijin subaxilar SX 02 M :

- greutatea carjei : 0,800 g.

- inaltimea carjei : 115 cm → 135 cm

- greutatea maxima a utilizatorului : 100 kg.