Cadru de mers pentru copii CP 06

Cadru de mers pentru copii CP 06
Cadru de mers pentru copii CP 06

Cadrul de mers  pentru copii CP 06 - dispozitiv ortopedic destinat copiilor care manifesta o mobilitata redusa , o instabilitate accentuata pe durata deplasarii sau dispun de o conditie fizica precara , celor aflati in faza de recuperare in urma unor interventii chirurgicale , asigurand descarcarea partiala post-operatorie a membrelor inferioare.

Cadrul de mers pentru copii este realizat din aluminiu anodizat, de culoare argintie, are o greutate proprie de doar 2 kg. , este pliabil si ofera posibilitatea reglarii in inaltime in 6 trepte , in functie de statura copilului . Pe partile laterale , modelul este prevazut cu manere de sprijin ergonomice realizate din polipropilena , sigure si confortabile in utilizare . Cele patru picioare sunt dotate cu amortizoare din cauciuc solid , avand un grad ridicat de aderenta la sol si o toleranta sporita la uzura .

Cadrul de mers pentru copii CP 06 se poate utiliza in doua moduri  :
- in varianta fixa, cu ridicarea intregii greutati a cadrului pentru deplasare , simultan , cu ambele maini ;
                sau
- se poate folosi drept cadru de mers pasitor , fara ridicarea de pe sol a intregii greutati a cadrului , ceea ce presupune ca fiecare parte laterala a cadrului sa fie impinsa alternativ si deplasata spre inainte , concomitent cu piciorul utilizatorului .

Cadrul de mers pediatric CP 06 se poate plia foarte usor doar prin apasarea unui buton ce se gaseste pe bara frontala a dispozitivului, in vederea depozitarii si/sau a transportului .
Modelul este prevazut pe fiecare picior cu orificii de reglare in inaltime , permitand ajustarea la fiecare 2,5 cm. , in functie de nevoia utilizatorului .
Se recomanda verificarea periodica a amortizoarelor de cauciuc ale celor patru picioare si inlocuirea acestora in cazul in care manifesta un grad ridicat de uzura.

Caracteristicile tehnice ale cadrului de mers pentru copii CP 06 :

- greutate proprie : 2 kg.

- dimensiunile bazei masurata in exteriorul amortizoarelor : frontal 48 cm. ; lateral : 44 cm. ; in spate : 50 cm.

- inaltimea reglabila : 62,5 cm → 75 cm

- greutate maxima utilizator : 100 kg.