Baston pliabil din aluminiu BP B05

Baston pliabil din aluminiu BP B05
Baston pliabil din aluminiu BP B05

Bastonul pliabil din aluminiu BP B05 este un baston ortopedic fabricat dintr-un aliaj de aluminiu de culoarea bronzului.  Acest model de baston este util pe durata deplasarilor , oferind stabilitate in timpul mersului persoanelor in varsta , celor cu probleme de locomotie temporare sau permanente.

Bastonul din aluminiu este compus din 4 segmente legate intre ele printr-un snur elastic si are posibilitatea de a fi pliat , devenind usor de transportat sau depozitat. Manerul ergonomic in forma de “T” este realizat din polipropilena de inalta densitate, asigura o prindere eficienta si un confort sporit pe durata utilizarii . Bastonul poate fi folosit cu ambele maini.

Bastonul pliabil din aluminiu este ajustabil in inaltime in functie de nevoile utilizatorului, reglaj posibil in 5 trepte. Ajustarea se face din 2,5 cm. in 2,5 cm. prin apasarea unui buton aflat pe corpul bastonului , urmata de infiletarea inelului de siguranta in forma de piulita aflat in partea superioara.

Bastonul ajustabil din aluminiu BP B05 este prevazut cu un amortizor ( puffer) din cauciuc interschimbabil care previne alunecarea si reduce considerabil zgomotul. Amortizorul bastonului de aluminiu se poate uza in timp pe masura folosirii. Se recomanda verificarea periodica a amortizorului bastonului dumneavoastra si schimbarea acestuia daca manifesta un grad ridicat de uzura , astfel incat sa beneficiati de un confort sporit in exploatare si o siguranta ridicata pe durata deplasarii.

Caracteristicile tehnice ale bastonului pliabil din aluminiu BP B05 : 

- greutate proprie : 0,300 kg.

- lungime baston : min. 79 cm – max. 89,5 cm

- greutate maxima utilizator : 100 kg.