Baston ortopedic din aluminiu BL A03

Baston ortopedic din aluminiu BL A03
Baston ortopedic din aluminiu BL A03

Bastonul ortopedic din aluminiu BL A03 este un baston medical fabricat din aluminiu anodizat , de culoare argintie , avand o greutate proprie de numai 0,350 kg. , ceea ce ii confera o mare manevrabilitate si usurinta in utilizare. Manerul ergonomic in forma de “T” este realizat din lemn acoperit cu o pelicula subtire de lac , fiind astfel un model foarte elegant si confortabil in utilizare. Bastonul poate fi utilizat cu ambele maini.

Bastonul din aluminiu se poate regla in inaltime , in functie de necesitatea utilizatorului , reglaj posibil in 10 trepte. Reglarea se face din 2,5 cm. in 2,5 cm , prin apasarea unui buton aflat pe corpul bastonului , urmata de infiletarea inelului de siguranta in forma de piulita.

Modelul este prevazut cu un amortizor ( puffer) din cauciuc antiderapant ce asigura o aderenta ridicata la sol si ofera protectie antisoc . Amortizorul bastonului de aluminiu se poate uza in timp pe masura folosirii . Se recomanda verificarea periodica a amortizorului bastonului dumneavoastra si schimbarea acestuia daca manifesta un grad ridicat de uzura , pentru a beneficia de un confort sporit in exploatare si o siguranta ridicata pe durata deplasarii.

Bastonul din aluminiu BL A03 se poate utiliza de persoane in varsta , persoane avand dificultati de echilibru in timpul mersului , persoane cu handicap , in scopul ameliorarii deficientelor de deplasare. Este importanta ajustarea corecta pe inaltime a bastonului , pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de o deplasare sigura si eficienta.

Caracteristicile tehnice ale bastonului din aluminiu BL A03 :

- greutate proprie : 0,350 kg.

- lungime baston : min. 71 cm – max. 93 cm

- inaltime utilizator : 1,50 – 1,95 m

- greutate maxima utilizator : 100 kg.